Brownie

Brownie naar een recept van Jamie Oliver

Deze brownie maak je met echte chocolade en roomboter.

Benodigdheden brownie:

Vierkante bakvorm van ongeveer 20 cm

250 gr. bruine basterdsuiker

250 gr. pure chocolade in kleine stukjes

250 gr. roomboter

4 eieren

2 el bloem

2 el cacao

Snuf zout

 

Werkwijze:

 

Verwarm de oven voor op 180 gr.

Vet de vorm in met boter en bekleed met bakpapier

Smelt de chocolade au bain-marie, voeg dan de boter toe en zet het vuur uit.

Een voor een de eieren er door kloppen, liefst met de hand, er hoeft geen lucht in geslagen te worden, gemengd is klaar.

Als laatste de bloem, cacao en zout er door.

Zet in de oven, als hij net gestold is, maar nog een beetje mee veert is hij klaar. Nb. Wordt vrij donker dat komt door de bruine suiker, is normaal.

Dit zal ongeveer, afhankelijk van je oven, 30 tot 40 minuten duren.

 

Eerst af laten koelen voordat je hem lost en opeet.

 

Natuurlijk heeeeeeeerlijk met slagroom!

 

Succes en eet smakelijk!

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] genoeg zonder dat er echt chocolade gebruikt wordt ontstaat er diepe kleur en een echte chocolade […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.