Walnoot karamel koek
Bak vooral deze walnoot karamel koek eens, echt een TOP recept.
Benodigdheden:
Springvorm 20 cm
220 gr. bloem
90 gr witte basterdsuiker
140 gr. roomboter
Werkwijze:
Zet de oven op 175 gr.
Snijd met twee messen of kneed met een koele hand zo snel mogelijk alles bij elkaar. Hoe sneller, hoe brosser je koek, en dat wil je J
De helft over de bodem van de vorm uit drukken.
De andere helft met de vorm laten rusten in de koeling.
Vulling:
125 gr. suiker
150 ml slagroom
150 gr. walnoten beetje gehakt
In een pan met dikke bodem suiker karamelliseren, duurt lang!
Blijf roeren met een houten lepel!
Als het de kleur van lichte karamel heeft een el water er op, dan gaat het erg bruisen en het wordt taai.
Schenk de slagroom erbij het wordt een harde bal, blijf roeren! Het lost vanzelf weer op. Vuur niet hoog.
Op het laatst de walnoten even mee warmen.
Giet de vulling uit over de bodem en verdeel de rest van het deeg in kleine stukjes er overheen.
Ongeveer een uur in de oven tot gaar en goudbruin. Laat volledig afkoelen voor je hem aansnijdt.
Smullen maar!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!