Benodigdheden Gazpacho:

  • 1 komkommer (evt. geschild)
  • 3 stengels bleekselderij (draden eraf trekken)
  • 1 blik tomaten (geen blokjes) of 4 a 5 verse tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper (of harissa of sambal naar smaak)
  • 1 el honing
  • Zout naar smaak
Gazpacho recept

Werkwijze:

Dit is natuurlijk onzin, want de werkwijze is simpelweg dat je alles in een blender gooit of in de Magimix als je die hebt, en lekker lang laat draaien.

Sommigen doen er een scheut goede olijfolie door, vind ik wel lekker, maar hoeft niet.

Anderen doen er knoflook bij, maar vind ik te heftig. Het is pittig zat.

Als je de komkommer niet schilt is de kleur minder oranje uiteraard.

Schenk in mooie glaasjes.

Decoreer met dat prachtige groengele blad van de bleekselderij. Nog een drupje olie er op, klaar.

Spanjaarden zijn goed in pure smaken zonder gerommel, Italianen trouwens ook. Dit gerecht is daar een goed voorbeeld van en super gezond! Ook lekker als lunch.

De soep is een dag later nog lekkerder.