Deze truffels zijn zo lekker, ik waarschuw je maar vast, je eet je helemaal klem.

Echt ongezond zijn ze niet, maar het blijft natuurlijk wel een snoeperijtje en geen essentieel voedsel. Het recept is van Jigal Krant een geweldige kok/kookboekenauteur uit Amsterdam die ook gedeeltelijk in Tel Aviv woont. Hij kan met name daar prachtig over schrijven, zijn kookboek leest als een roman. Tahin dus, tahini, tahina, allemaal hetzelfde, op z’n Joods gezegd Techina: sesampasta.

Jigal heeft er een hele verhandeling over, heel interessant, maar het voert voor nu te ver, ik zou zeggen koop een goede. Die van Souq, bij AH is heel fijn. In het recept van Jigal gaat dadelstroop, dan wordt het iets zoeter uiteraard, vind ik niet nodig.

Het is zo makkelijk, werkelijk geen kunst aan. En de perfecte afsluiting van je dinertje.

Na afloop van de workshop wil ik ze nog wel eens op tafel zetten.

Tahin truffels

Benodigdheden Tahin truffels:

  • 200 gram goede pure chocolade
  • 180 gr tahin
  • 100 gram gezouten pinda’s gehakt

Werkwijze:

Smelt de chocolade au bain Marie.

Laat iets afkoelen en roer dan de gehakte pinda’s en de tahin er door.

Stort in een ondiepe schaal of bakvorm bekleed met bakpapier. Laat opstijven in de koelkast.

Na een paar uur, of een nacht, kun je het in blokjes snijden die je door de poedersuiker rolt. Buiten de koeling worden ze zacht, net als slagroom truffels.

Gauw opeten dus.