chocolade-taartje-frambozen

Chocolade taartje

Dit heerlijke chocolade taartje maak je in no time en zal iedereen verrassen met de heerlijke smaken.

Benodigdheden chocolade taartje:

 

170 gr bloem

90 gr cacaopoeder

1 kl baking soda

250 gr suiker

2,5 dl karnemelk

2 eieren

130 gr roomboter

 

Werkwijze:

Mix de natte delen met de mixer. Voeg de droge delen in etappes met een lepel toe, goed roeren, het is een stevig beslag. Doe het in een ingevette springvorm van ong. 20 cm

Bak  onderin een voorverwarmde oven op 180 gr 40-50 minuten. Let op de cake mag donker zijn, maar niet verbranden. Als hij nog een beetje zacht is in het midden is hij goed.

Ik vind de term lava cake erg onsmakelijk, maar die kant gaat dit wel op.

Heel fijn met veel slagroom en rood fruit waar je een beetje poedersuiker op strooit.

Gek genoeg zonder dat er echt chocolade gebruikt wordt ontstaat er diepe kleur en een echte chocolade smaak.

Luchtdicht verpakt blijft hij best een paar dagen smeuïg.

Eet smakelijk!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.