crostini bruschetta maken

Crostini / Bruschetta maken.

Er zit niet echt verschil in deze twee, dan wel dat de laatste iets groter is en vaak bij de lunch gegeten wordt. Crostini is meer een borrelhapje.

Dit zou heel goed bij de kookworkshop Italiaans passen. Allebei worden ze gemaakt van oud brood dat ingesmeerd met wat olijfolie en evt. wat zoutvlokken licht geroosterd wordt.

Daarna smeer je de randen in met een teen knoflook.

Crostini beleggen kan beginnen:

 

Bv. Tomaat, knoflook, basilicum. Kleingesneden zonder het zachte hart van de tomaat, anders wordt het te nat.

Bv. Champignons, knoflook, peterselie. Gebakken al dan niet met een beetje room ingekookt.

Bv. Tonijn, knoflook, bieslook, mayo. Meng een blikje tonijn op olie (licht afgegoten) met 2 el (yoghurt)mayo, een teen geperste knoflook en wat fijngesneden bieslook, zout en peper.

Bv. Aoli parmaham, zongedroogde tomaat. Neem die op olie, niet de keiharde gedroogde versie. Aoli maak je simpel door mayo te mengen met yoghurt en knoflook naar smaak.

Bv. Salami, olijf, walnoot. Maak een pesto van de laatste twee met een teentje knoflook en zout en peper.

Bv. pesto van basilicum, met mozzarella en tomaat. Caprese noemen de Italianen dat.

 

Je ziet, de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt naar hartenlust variëren. Een ding is zeker: Als je een beetje fantasie hebt, heb je de Firma Johma echt niet nodig om een lekker borrelhapje te maken!

 

Proost!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.