garnalen curry ella

Ella Marjon’s Garnalen Curry

Niet iedereen houdt van garnalen, maar deze garnalen curry zou je zo maar van gedachten kunnen laten veranderen.

Benodigdheden Garnalen Curry:

Currypasta:

  • 2 stengels citroengras (sereh)
  • 2 rode pepers
  • 2 tenen knoflook
  • 1 duim gember

Verder nodig:

Basmati of pandan rijst 200 gram

1 blik kokosmelk 400 gram

Wortel, paprika en Paksoi of elke andere groente naar keuze. Minimaal 400 gram

400 gram gamba’s

Werkwijze:

Bak de gamba’s in een beetje olie met zout en peper op hoog vuur  tot ze roze zijn. (dep ze eerst droog als ze uit de vriezer komen, anders blijft er teveel water in.) Doe ze op een bord en dek af met alufolie of een ander bord.

Snijd de geschilde benodigdheden voor de currypasta in een foodprocessor of met de staafmixer, heel klein. Zaadjes naar smaak wel of niet. Breng op smaak met zout en zwarte peper.

Bak het een paar minuten in een wok op middelhoog vuur.

Kook ondertussen de rijst, evt. ook in kokosmelk, daar wordt hij nog lekkerder van, vooral als je er daarna een eetlepel Nigella zaad in gooit en een gesneden bosuitje, mmm.

Snijd de groente in gelijke stukken, of neem een zak oosterse wok groente als je makkelijk wilt doen. Voeg de groente bij de curry pasta en wok een paar minuten mee.

Voeg dan de kokosmelk toe en laat een paar minuten pruttelen. Ik doe er graag een beetje gembersiroop in voor een zoetje. Als je geen suiker wilt gebruiken kun je Stevia nemen. In elk geval checken op zout en peper.

Voeg de gamba’s weer toe en zet het vuur uit.

Maak een bord op met een hoopje rijst en de curry er omheen. Je kunt zelf bepalen hoe je de verhouding wilt.

 

Alternatief:

Als je niet van kokos houdt kun je ook (kook) room nemen. Als je niet van garnalen houdt is kippendij een goede vervanger.

Het is echt niet moeilijk om dit gerecht te maken.

Bomvol smaak en zonder pakjes!

 

Eet smakelijk!

Bekijk de video hier: https://youtu.be/-phRFd6-tus

 

 

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *