Hele bloemkool in risotto met eekhoorntjesbrood en truffel.
Zo maak je van een hele bloemkool een heerlijke maaltijd.
Benodigdheden recept:
1 hele bloemkool
200 gr arborio rijst
1 ui
2 tenen knoflook
300 gram (wilde) paddenstoelen
Halve fles witte wijn
2 el kappertjes
2 el pijnboompitten
200 ml slagroom
Truffelolie of tapenade
100 gr Parmezaanse kaas
Werkwijze hele bloemkool:
Ontdoe de hele bloemkool van het harde hart en de bladeren.
Als die nog groen zijn kun je ze kleinsnijden en later toevoegen.
Kook de bloemkool 10 min. in gezouten water. Til hem er voorzichtig uit.
Fruit in een pan met dikke bodem in wat olijfolie de gesnipperde ui en de geperste knoflook en evt. het bloemkoolgroen.
Na een paar minuten risotto erbij.
Voeg champignons toe, als je gedroogde gebruikt met het weekvocht.
Na even bakken afblussen met witte wijn.
Alles in een platte ovenschaal, liefst rond, bloemkool in het midden zetten.
Voeg kappertjes, pijnboompitten en slagroom toe en evt. iets water, alles moet net onder staan.
Oven op 180 gr. ongeveer 40 min.
Als de bloemkool te donker wordt afdekken met alufolie.
Na 40 min. de bloemkool insmeren met truffelolie of tapenade en bestrooien met de kaas.
Nog 10 minuten in de oven tot de kaas net gesmolten is, check of de risotto gaar is, anders nog even laten staan in een warme oven.
Superlekker, vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen. Of als bijgerecht bij een dinertje, mega indrukwekkend en goed voor te bereiden tot aan de oven.
Eet smakelijk!
Trackbacks & Pingbacks
[…] de bloemkool in roosjes van gelijke grootte. Kook ze vijf minuten in gezouten water met de […]
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!