makkelijke recepten

Makkelijke recepten mateloos populair

Momenteel schieten de kanalen die makkelijke recepten laten zien als paddenstoelen uit de grond.

Ze hebben drie dingen gemeen: De koks praten niet en ze laten alleen hun handen zien. Het is dus volkomen anoniem en dat is wel zo fijn als je extreem succesvol bent, want dat is de derde overeenkomst ze worden miljoenen! Keer bekeken. Alleen al op grond van de weergaven hebben ze op papier een prachtig inkomen.

Sinds ik zelf een YouTube kanaal heb intrigeert mij dit bovenmatig. Mijn kijkers vinden het juist leuk dat wij praten en dat ze ons zien. Veelgehoord compliment: Zo gezellig, net of sta ik bij jullie in de keuken. Dat is natuurlijk ook logisch want anders zouden ze niet kijken en al helemaal niet reageren.

Toch groeit mijn kanaal niet meer.

Na 9 maanden 1.000 abo’s, nu na nog eens 9 maanden 180 erbij…

De conclusie moet toch zijn dat er niet meer animo voor is.

Dat gevoegd bij het feit dat ik best graag anoniem ben, brengt mij tot de conclusie het maar eens op die andere manier te gaan proberen.

Er zijn een paar dingen die me tegenhouden: Het is een enorme hoop (camera)werk, zeker het editen. Er moet meer gepost worden, deze kanalen posten bijna iedere dag, soms zelfs meerdere keren. Bovendien moeten de recepten toch wel min of meer origineel zijn, al jatten ze ook wel van elkaar, zie ik.

De eerste die de cameraman tegenkwam was Scrumdidlyumtious (onuitspreekbaar) Een Engelse man. Het recept wat hij namaakte klopte niet (rauwe kip) Wel is dit een echte kunstenmaker, het gaat hier volgens mij vooral om het visuele effect, de baksels, de vormen, de kleuren.

Makkelijke recepten.

De tweede vond ik: Il rifugio Perfetto, (Het perfecte toevluchtsoord) een Italiaanse dame die eerst iets met schoonmaakmiddelen deed op haar kanaal, Wat zij kookt is super simpel, zo simpel dat ik mij regelmatig afvraag of het wel lekker is. Hier is de aantrekkingskracht vooral haar therapeutische roeren, zelfs een ei breekt ze op een ‘Zen manier’

Als derde vond ik Schnell lekker, recepten waar ik me wel in kan vinden, alleen heeft deze Duitse man enorm behaarde armen wat mij enigszins onpasselijk maakt.

Onlangs vond ik Le cuisine Marocaine, een Marokkaanse vrouw die vooral inheemse gerechten klaarmaakt, prachtig servies, interessante smaken. Ook voor het eerst dat ik een recept uitprobeerde dat ik oprecht lekker vond. Waarvan ik dacht, ‘Dit ga ik nog wel eens maken.’

Daarom deel ik het hier met jullie, ik heb er ook een vlog van gemaakt onder de noemer; Makkelijke recepten..

Marokkaanse bloemkool

Benodigdheden:

1 bloemkool

3 bosui

3 eieren

1 tl kaneel

1 tl kurkuma

Halve citroen

Zout en peper

Werkwijze:

Snijd de bloemkool in roosjes van gelijke grootte. Kook ze vijf minuten in gezouten water met de citroen.

Snijd ondertussen de bosui in kleine ringetjes en bak op halfhoog vuur in een beetje olie.

Laat de bloemkool uitlekken en voeg toe aan ui met de kruiden zout en peper naar smaak. Even lekker bakken, dan de geklutste eieren erbij, houd de boel in beweging dan zorg je dat de ei de bloemkool als het ware omhult en krijg je geen roerei stukken.

Echt een lekkere manier van bloemkool klaarmaken, je krijgt een andere smaakbeleving.

Hoewel er nog niet echt uit ben wat ik verder met mijn kookkanaal ga doen, zal ik zeker vaker recepten van deze gasten uitproberen. Al is het maar voor de lol.

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *