ossenstal epe

Recensie De Ossenstal Epe

Op een mooie najaarsdag

Wij, de moeder, de vader en ik, waren hier in september, zo aan het einde van die rare zomer van 2020. Besmettingen waren tot een minimum gedaald, maar op sommige plekken werd nog streng gehandhaafd. Zo ook bij ‘De Ossenstal’. Het was nog wel zo goed begonnen: Ik belde om te zeggen dat het een uurtje later werd, ‘Geen enkel probleem mevrouw, we zien u wel verschijnen.’

Op het scheiden van de markt

Had het vriendelijke meisje moeten zeggen dat ze om acht uur gingen sluiten en dat wij dus hooguit een uur konden blijven? Was handig geweest.

Anyway, een pannenkoek in een uurtje, moet kunnen als alles meewerkt.

Maar het ging gelijk al mis. Een zeer voortvarende serveerster, niet die van de telefoon, ondervroeg ons alsof we op het politiebureau waren in plaats van bij een pannenkoekenboerderij. Toen mijn oude Vader haar lichtelijk de gek aan stak, zei ze bozig, ‘Ik heb het ook niet bedacht, ik doe alleen maar mijn plicht.’

Niet gastvrij

‘Dat doe je heel erg goed,’ zei hij gekscherend, maar dat grapje pakte ze niet op. De gastvrijheid daalde naar een dieptepunt toen mijn vader die ook voortvarend is, naar een tafel liep in het ‘Afgesloten’ gedeelte, nee, daar mochten we niet zitten, die tafels waren al schoon.

Ik heb het altijd onbegrijpelijk gevonden dat mensen een deel van hun restaurant ontoegankelijk maken, het staat zo haaks op je voornaamste taak: Gastvrijheid. Als je weinig gasten hebt en je wilt ze begrijpelijkerwijs een beetje bij elkaar hebben, voor de gezelligheid en om het te kunnen belopen, dan stuur je dat communicatief en niet met kettingen of linten of stoelen of hoe dan ook.

Fenomenale plek

‘De Ossenstal’ bevindt zich op een fenomenaal mooie plek, midden in een natuurgebied aan het einde van een onverharde weg. Nog stommer dus als je de mooiste tafels, aan de rand ervan, ontoegankelijk maakt.

De plek en het verhaal er achter, zijn ook de enige sterke punten aan dit etablissement. Er is werkelijk geen andere reden om hier naartoe te gaan.

Te druk

Het bedienend personeel, we telden er vijf voor maximaal 10 bezette tafels, was heel druk, maar niet met ons. Wij vroegen 3! Keer om een drankje, ‘Ik kom er zo aan.’ (Lastig hoor die gasten.) ‘Mijn collega komt zo bij u.’ (Ik mag alleen maar poetsen.) De derde keer keek ze alleen nog maar geërgerd onze kant op.

Een andere serveerster dan zij met de penetrante stem van de ingang en de ietwat forse die eigenlijk geen tijd had, kwam uiteindelijk na ruim een kwartier onze drankjes opnemen, we bestelden direct ook maar de pannenkoek, we hadden tenslotte nog maar krap drie kwartieren over.

Fout op fout

Vaak is het dan of de duvel er mee speelt en gaat er veel meer mis. Verkeerde drankje, niet snel hersteld, weer vragen, geen bestek, weer wachten, en zo voort.

De pannenkoek was matig en niet heel warm, terwijl we toch zo dichtbij zaten. Dus van een goede keuken moesten ze het ook al niet hebben.

Conclusie

Echt goedkoop is het niet eens, mijn vader moest een best bedrag bijbetalen voor extra kaas, waardoor de pannenkoek op bijna 20 euro kwam. Toen we na een ingewikkelde exercitie eindelijk betaald hadden, kregen we van de eerdergenoemde akela ernstig op onze kop omdat we niet de aangegeven looproute volgden. We hebben er maar om gelachen, want te lachen valt er toch al zo weinig deze dagen en zeker niet in ‘De Ossenstal’.

Hoop

Erg als je gasten onderling over de abominabele service klagen, nog erger als je later gevraagd wordt een review te geven en je er achter komt dat het internet bol staat van slechte ervaringen bij ‘De Ossenstal’.

Onze enige hoop is dat iemand de boel hier eens even lekker opschudt.

Wat een kansen liggen er op deze fantastische locatie.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *