Chipolata Pudding (Naar een recept van Cees Holtkamp)
Chipolata pudding is een heerlijk retro toetje dat alles heeft wat je wilt als afsluiter van een mooi diner. Het is niet moeilijk te maken, iedereen vindt het lekker en je maakt er een geweldige entree mee.
Als er kinderen van moeten eten kun je de drank weg laten, maar dan smaakt hij natuurlijk wel anders.
Benodigdheden:
1 ei
4 ei dooiers
5 blaadjes gelatine
15 ml rum
25 ml marasquin (likeur bij slijter evt alleen rum)
500 ml gezoete room
350 gr vers fruit (nb. Geen ananas of kiwi ivm de gelatine)
10 bitterkoekjes
Werkwijze Chipolata Pudding:
Week de gelatine in koud water.
Klop de dooiers en het ei au bain-marie op.
Laat het mengsel iets afkoelen
Los de gelatine met het aanhangende water op in een klein pannetje in een beetje room, let op: Direct van het vuur halen.
Klop de slagroom
Meng het kleingesneden fruit en bitterkoekjes door de room en spatel het eimengsel en de gelatine erdoor.
Schep het geheel in een puddingvorm (liefst plastic bv. Tupperware. Een tulbandvorm werkt minder goed ben ik achter gekomen J)
Dek af met plastic folie en laat een nacht opstijven in de koelkast.
Houd de vorm even onder de hete kraan voordat je hem stort op een mooi bord.
Decoreer met meer vers fruit en serveer er slagroom bij, of maak van de eiwitten meringues, zoals op de foto.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!