pavlova

Pavlova a la Ella

Lekker? Pavlova a la Ella, das pas lekker!

Benodigdheden:

3 eiwitten van medium eieren

250 gr. witte basterdsuiker

1 tl maizena

1 tl witte wijn azijn

 

Werkwijze Pavolva a la Ella:

Verwarm je oven voor op 150 gr.

Zorg voor een brandschone kom, ga evt. met een beetje azijn op een keukenrolpapiertje of een halve citroen door de kom.

Scheid de eieren, de dooiers kun je fijn gebruiken voor mijn mayonaise recept.

Klop de eiwitten een beetje los op halve snelheid.

Voeg dan azijn en maïzena en de eerste eetlepel suiker toe en voer de snelheid iets op. Elke 3o seconde een lepel suiker erbij. Als alle suiker erbij zit de mixer op volle snelheid zetten. De merengue is klaar als je geen korreltjes meer tussen je vingers voelt.

Stort op een bakplaat bekleed met bakpapier.

25 min. dan zou hij vanbuiten droog moeten zijn… laat de oven helemaal afkoelen met de deur dicht. Kan ook eventueel een nacht als je etentje de volgende avond pas is, juist handig en helemaal prima, lekker laten drogen.

Decoreer hoe je wilt, alleen vind ik dat twee dingen bij dit machtige superzoete recept essentieel zijn: Slagroom en fris fruit.

Alternatief Pavlova.

In plaats van een grote kun je ook 6/8 kleine maken.

 

 

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] met meer vers fruit en serveer er slagroom bij, of maak van de eiwitten meringues, zoals op de […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.