stoofvlees

Stoofvlees a la Grace

Stoofvlees a la Grace is het makkelijkste stoofgerecht.

Benodigdheden:

1kg runderlappen (sukade of mager)

1 pond tomaten

1 pond uien

500 ml ketjap manis

1 tl komijn

1tl kruidnagel

1 tl gemberpoeder

1 el bloem

Zout en peper

 

Werkwijze Stoofvlees a la Grace:

 

Dit is het makkelijkste stoofgerecht dat je ooit gemaakt hebt, het kan niet mislukken, je kunt het uit je hoofd maken en het is geweldig!

Snij de runderlappen in blokken van ong. 3 cm. Doe ze terug in de zak met de bloem, zout en peper. Goed schudden!

Braad ze bruin in een grote braadpan met een beetje olijfolie en een beetje roomboter.

Snij ondertussen de tomaten en uien in soortgelijke stukken en voeg toe met de kruiden en de ketjap. Vuur laag maar het moet wel blijven pruttelen. Als het te droog wordt iets water erbij.

Laat maar rustig een paar uur gaan, je huis gaat verrukkelijk ruiken.

Net als bij alle stoofgerechten is het een dag later nog lekkerder.

Alternatief:

Ook met een kilo kipfilet of kippendijen is dit recept heel lekker.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *