cheesecake

Cheesecake recept

Bij deze naturel cheesecake lik je je vingers bij af.

Benodigdheden Cheesecake recept:

400 gr roomkaas

400 gr Griekse yoghurt (10%)

6 blaadjes gelatine

180 gr suiker, honing of Stevia

Bodem:

15 (digestive) koekjes

125 gr. zoute roomboter (half pakje)

Werkwijze:

Sla de koekjes tot pulp in een theedoek met je deegroller. Smelt de boter, meng de twee en druk stevig aan met de achterkant van een lepel op de bodem van een springvorm van 24 of 26 cm, bij de laatste komt de taart iets minder hoog uiteraard, maar kun je er wel makkelijk 10 stukken uithalen.

Zet in de koeling om op te stijven.

Doop de gelatine onder in koud water en laat even staan. Verwarm een bodempje room of melk en los daar de gelatine in op, let op: niet koken anders verliest de gelatine zijn werking.

Meng met de roomkaas, yoghurt en suiker. Giet alles op de bodem en klop de evt. luchtbellen er uit door even op het aanrecht te tikken.

Minimaal een uur in de koeling, maar een nacht kan ook.

Alternatief:

Dit is een naturel Cheesecake, die kun je naar smaak decoreren met fruit, jam, coulis of chutney, of je laat hem zo, dat vinden heel veel mensen het lekkerst.

Wat je ook kunt doen: Een pakje bevroren fruit er door roeren voordat hem op laat stijven. Mooie roze strepen bv. van Bosvruchten.

Let op: Niet teveel sap erbij anders stijft de taart niet goed op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *