sashimi

Tonijn sashimi met koriandermayo

Met sashimi kwaliteit bedoelt men: Super, super vers. Eigenlijk zou vis naar mijn smaak altijd heel vers moeten zijn, maar voor dit recept koop je beter geen tonijn in de supermarkt, want dat is 9 van de 10 keer dus niet zo vers.

Op naar de visboer dus.

Vraag om een mooie steak van een paar centimeter dik. Smeer hem thuisgekomen in met een goede olijfolie. Bestrooi hem met zout en peper. Daarna rol je er mee door de sesam en nigella zaadjes die je tevoren op een bord hebt gestrooid.

Bak hem in een hete pan met een klein beetje olie, alle kanten een half minuutje.

Direct uit de pan halen, anders gaart hij te ver door en dat is zonde.

Laat even afkoelen alvorens je hem in een dunne plakken snijdt.

Heel lekker met een goede sojasaus vermengd met een beetje sesamolie.

Ook heel lekker met:

Koriandermayo:

8 el mayo (zelfgemaakt of uit een pot.)

Bosje koriander fijngesneden (houd een paar blaadjes achter voor deco)

1 teen knoflook

1 el sojasaus

2 el citroensap

Rasp van een citroen

Vers gemalen zwarte peper

Staafmixeren… Klaar!

In een afgesloten pot in de koelkast minstens een week houdbaar. Ook lekker op salades, of besmeer een paar plakjes rookvlees ermee en rol er een half eitje in, of ham met paprika en komkommer, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Dit recept ga je vaak gebruiken, let maar op!

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.