appeltaart

Ella Marjons foolproof appeltaart

Met dit recept voor appeltaart kan niets mis gaan, een kind kan de was doen.

Ingrediënten appeltaart:

  • 300 gram bloem
  • 200 gram roomboter
  • 100 suiker
  • 1 ei
  • Snuf zout
  • 1 kg geschilde appels in stukjes van ong. 1 cm
  • 1 el speculaaskruiden of kaneel (of lebkuchengewurz)
  • 1 el suiker
  • een paar el rozijnen

 

Werkwijze:

 

Verwarm de oven voor op 180 gr.

Kneed het deeg met koele handen, boter niet koud maar zeker ook niet te zacht laten worden. Gemengd is goed, niet door kneden. Laat min. 15 min rusten in de koeling, niet langer dan een half uur, want dan wordt het deeg weer te hard.

Schil ondertussen de appels, wees kritisch op het klokhuis, want een hard stukje in je taart is net zo erg als een graat in je vis!

Meng de el suiker en de kruiden en evt. de rozijnen door de appels.

Druk het 2/3 van het deeg uit over de bodem van een ingevette springvorm die hebt bekleedt met bakpapier. (28 cm) Zorg voor een opstaand randje, maar niet een te dikke deegrand in de hoek. Dat eet niet lekker en laten mensen vaak staan!

Stort de appels op het deeg en druk een beetje aan.

Doe wat bloem op je werkbank en aan je handen. Sla de rest van het deeg plat en snijd het in reepjes die je in ruitvorm op de appels legt.

Bak de taart in ong. 45 min. gaar en goudbruin.

Mousse hem met abrikozenjam aangelengd met een beetje gekookt water.

 

Ongebakken 1 week houdbaar

Gebakken 3 dagen

Ingevroren wel een maand

 

Eet Smakelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.