Een goede Aziatische maaltijd gaat altijd gepaard met een zoetzure ingelegde groente. Dit is mijn variant op de Indonesische Atjar.

Blijft eindeloos lang goed en is lekker bij alle pittige maaltijden.

Ella's Atjar Tjampoer

Benodigdheden Atjar Tjampoer:

200 gr  geblancheerde Bloemkoolroosjes

100 gr Taugé

200 gr Wortel julienne

200 gr Witte kool julienne

1 rode peper heel

Azijn, niet te duur. Bv. Tromp ltr Hoogvliet

Suiker naar smaak

1 el Kurkuma

Stukje gemberwortel (duim) in plakjes

3 steranijs

1 kaneelstokje

Zout en peper naar smaak.

Gooi alles in een grote glazen pot en proef of zuur, zout, heet, en zoet in balans zijn. Alles moet echt onder staan. Goed mengen en lekker in de koeling laten staan.

Af en toe even op de kop houden, wordt alleen maar beter met de tijd.

Selamat Makan!