choemoes-hummus

Recept Choemoes (Beetje van Jigal, beetje van Ella)

Choemoes of Hummus is erg lekker en zo klaar.

Benodigdheden:

250 gr gedroogde kikkererwten

2x 5 gr baking soda

225 gr rauwe techina (tahin)

Sap van 1 tot anderhalve citroen

Bladpeterselie

Snuf gerookte paprikapoeder

(optioneel ) 2 tenen knoflook

Werkwijze:

 

Zet de kikkererwten heel ruim onder water met 5 gr baking soda

De volgende dag kook je ze, weer in ruim water met 5 gr baking soda en zout.

Check of ze gaar zijn na 30 tot 40 minuten.

Giet af en bewaar het vocht!

Laat iets afkoelen.

Houd 2 el erwten apart voor deco.

(Staaf)mixer de rest met de techina en evt. de knoflook.

Gebruik zoveel vocht als nodig is, zoveel citroen als je lekker vindt.

Laat de mixer minimaal 10 minuten draaien voor een geweldig zacht resultaat.

Breng choemoes verder op smaak met zoutvlokken en zwarte peper.

 

Substantie heeft idealiter de dikte van yoghurt, giet in een mooi bakje, decoreer met de hele erwten, een beetje paprika poeder, wat gehakte platte peterselie en je beste Extra vierge olijfolie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *