Recept Choemoes (Beetje van Jigal, beetje van Ella)
Choemoes of Hummus is erg lekker en zo klaar.
Benodigdheden:
250 gr gedroogde kikkererwten
2x 5 gr baking soda
225 gr rauwe techina (tahin)
Sap van 1 tot anderhalve citroen
Bladpeterselie
Snuf gerookte paprikapoeder
(optioneel ) 2 tenen knoflook
Werkwijze:
Zet de kikkererwten heel ruim onder water met 5 gr baking soda
De volgende dag kook je ze, weer in ruim water met 5 gr baking soda en zout.
Check of ze gaar zijn na 30 tot 40 minuten.
Giet af en bewaar het vocht!
Laat iets afkoelen.
Houd 2 el erwten apart voor deco.
(Staaf)mixer de rest met de techina en evt. de knoflook.
Gebruik zoveel vocht als nodig is, zoveel citroen als je lekker vindt.
Laat de mixer minimaal 10 minuten draaien voor een geweldig zacht resultaat.
Breng choemoes verder op smaak met zoutvlokken en zwarte peper.
Substantie heeft idealiter de dikte van yoghurt, giet in een mooi bakje, decoreer met de hele erwten, een beetje paprika poeder, wat gehakte platte peterselie en je beste Extra vierge olijfolie.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!