Tiramisu op zijn lekkerst
De lekkerste tiramisu is simpel en zo gemaakt.
Benodigdheden:
Pak lange vingers of een kleine cake of amaretti’s
200 ml sterke koude koffie
Likeur naar smaak bv. Marsala, Tia Maria, Amaretto
500 gram Mascarpone
3 eierdooiers
3 el suiker
500 ml gezoete slagroom
Cacao
Werkwijze Tiramisu:
Bedek de bodem van een mooi schaal met de cake/koek.
Drenk met alle koffie en likeur naar smaak.
Klop de mascarpone los met de dooiers en de suiker, voeg evt. wat vanille-extract toe.
Verdeel over de cake/koek
Klop slagroom net stijf en verdeel die ook.
Op laten stijven in de koelkast minimaal 1 uur.
Laat voor consumptie de tiramisu even op temperatuur komen buiten de koeling.
Met een zeefje een dun laagje cacao aanbrengen voor het serveren.
Vanwege rauwe eieren niet langer dan een dag of twee bewaren.
Maar dat wil je ook niet hoor.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!