tiramisu

Tiramisu op zijn lekkerst

De lekkerste tiramisu is simpel en zo gemaakt.

Benodigdheden:

Pak lange vingers of een kleine cake of amaretti’s

200 ml sterke koude koffie

Likeur naar smaak bv. Marsala, Tia Maria, Amaretto

500 gram Mascarpone

3 eierdooiers

3 el suiker

500 ml gezoete slagroom

Cacao

 

Werkwijze Tiramisu:

 

Bedek de bodem van een mooi schaal met de cake/koek.

Drenk met alle koffie en likeur naar smaak.

Klop de mascarpone los met de dooiers en de suiker, voeg evt. wat vanille-extract toe.

Verdeel over de cake/koek

Klop slagroom net stijf en verdeel die ook.

Op laten stijven in de koelkast minimaal 1 uur.

Laat voor consumptie de tiramisu even op temperatuur komen buiten de koeling.

Met een zeefje een dun laagje cacao aanbrengen voor het serveren.

 

Vanwege rauwe eieren niet langer dan een dag of twee bewaren.

Maar dat wil je ook niet hoor.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.