red velvet cake

Red velvet cake met eetbare bloemen

Met deze red velvet cake zet je een geweldig lekkere taart voor. Met de opmaak van eetbare bloemen ziet hij er ook nog eens fantastisch uit!

Benodigdheden:

300 gr Bloem

1 tl baking soda

300 gr. suiker

3 eieren

200 gr boter

250 ml karnemelk

1 el rode kleurstof

2 tl ww azijn

Zout 1 tl vanille extract

 

Glazuur:

150 gr. poedersuiker

300 gram roomkaas

175 gr. roomboter

 

Ook nodig:

Springvorm 22 of 24 cm.

Eetbare bloemen

 

Werkwijze red velvet cake:

Cake:

Meng suiker en eieren tot een luchtig geheel met de mixer of garde.

Voeg andere natte ingrediënten toe.

Spatel daarna de droge ingrediënten er door.

50-60 min. op 180 gr.

 

Als hij helemaal afgekoeld is de crème luchtig opkloppen en tegen de cake aan spatelen. Mag een beetje rustiek 🙂

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Probeer ook de Red Velvet cake! […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *