Bolognese alla Ella
Bolognese all Ella maak je zo!
Benodigdheden:
1 kg rundergehakt
1 blikje tomaten(blokjes)
100 gr ontbijtspek
2 uien
1 el oregano
1 el gerookt paprikapoeder
2 laurierblaadjes
2 tenen knoflook
1 groentebouillonblokje
Een halve fles stevige rode wijn
Zout en peper naar smaak
Werkwijze:
Bak spek, ui en knoflook kleingesneden een paar minuten op matig vuur.
Voeg gehakt, zout, peper, oregano en paprika toe en bak het rul en bruin.
Vuur hoger, blus af met rode wijn.
Voeg tomaat en laurier en blokje toe.
water toevoegen tot gehakt onder staat.
Vuur heel laag, minimaal 3 uren laten sudderen, langer mag, korter niet.
Als het te dun is, even inkoken.
Als het te dik is bouillon toevoegen.
Zoals vaak met dit soort sauzen, wordt het na een paar dagen alleen maar lekkerder. In koelkast minimaal een week houdbaar en ook goed in te vriezen.
Allerlekkerst met papardelle en veel net geraspte Parmezaan.
Eet smakelijk!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!