bolognese alla Ella

Bolognese alla Ella

Bolognese all Ella maak je zo!

Benodigdheden:

1 kg rundergehakt

1 blikje tomaten(blokjes)

100 gr ontbijtspek

2 uien

1 el oregano

1 el gerookt paprikapoeder

2 laurierblaadjes

2 tenen knoflook

1 groentebouillonblokje

Een halve fles stevige rode wijn

Zout en peper naar smaak

 

Werkwijze:

 

Bak spek, ui en knoflook kleingesneden een paar minuten op matig vuur.

Voeg gehakt, zout, peper, oregano en paprika toe en bak het rul en bruin.

Vuur hoger, blus af met rode wijn.

Voeg tomaat en laurier en blokje toe.

water toevoegen tot gehakt onder staat.

Vuur heel laag, minimaal 3 uren laten sudderen, langer mag, korter niet.

 

Als het te dun is, even inkoken.

Als het te dik is bouillon toevoegen.

Zoals vaak met dit soort sauzen, wordt het na een paar dagen alleen maar lekkerder. In koelkast minimaal een week houdbaar en ook goed in te vriezen.

Allerlekkerst met papardelle en veel net geraspte Parmezaan.

 

Eet smakelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *