Ella’s recept voor crème Brûlée is heel gemakkelijk en lekker!

Benodigdheden:

  • 4 eidooiers (L)
  • 75 gr. Suiker
  • 500 ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 6 el rietsuiker
Ella’s crème Brûlée

Werkwijze crème Brûlée:

Klop de dooiers op met de suiker. Dit mag met de hand, hoeft niet heel luchtig te zijn.

Schraap het merg uit het vanillestokje en gooi met stok en al in een steelpan met de slagroom.

Verwarm voorzichtig, tegen de kook aan. Giet hem dan bij het ei mengsel. Goed roeren, niet kloppen.

Verdeel over 6 lage schaaltjes (ramaquins)

Zet de schaaltjes in een waterbad in de oven die je hebt voorverwarmd tot 150 gr. Voor ongeveer 45 min.

Dit hangt echt van je oven af, als je een goeie hebt is het minder lang. Voel met je vinger, vulling moet gestold zijn, maar nog wel lobbig.

Koel de bakjes volledig terug in de koelkast.

Een half uur voordat je ze serveert haal je ze eruit. Niks zo onappetijtelijk als een te koude crème brûlée.

Strooi een eetlepel rietsuiker over elk bakje en brand hem af met een brander. Als je durft aan tafel 🙂 Niet te donker want dan smaakt het bitter, maar zeker ook niet te licht want dan heb je geen krakje.

Dit recept is niet moeilijk en ik garandeer je dat het lekkerder is dan wat je zo gemiddeld hebt gegeten. Succes!