Beef Teriyaki, een van oorsprong Japanse gerecht, kent inmiddels vele Europese uitvoeringen onder andere van de Firma Knorr. Net als ons eten van de Chinees heeft het waarschijnlijk weinig meer van doen met het origineel. Ook ik heb mijn eigen versie gemaakt, op grond van wat ik lekker vind. (meer groente, minder vlees)

Genoeg voor 4 kleine eters of 3 grote

Beef teriyaki recept

Benodigdheden Beef Teriyaki recept:

  • 300 gram biefstuk
  • 200 ml sojasaus
  • Een duim gember
  • 4 tenen knoflook of 1 solo
  • 1 rode peper met of zonder zaad
  • 2 el maïzena
  • 2 el gembersiroop
  • 1 el sesamolie
  • 5 el olie
  • 2 sla ui
  • 500 gram groente bv. Sugarsnaps en wortel. Of broccoli en paprika. Of een zak gemengde gesneden groente uit de supermarkt.

Werkwijze:

Doe de biefstuk (in reepjes gesneden) in een schaal met de fijn geraspte gember, de helft van de knoflook geperst en de peper in kleine stukje gesneden. Hussel door elkaar met wat zout en peper en 2 el olie, Zonnebloem of Olijf maakt niet zo veel uit. Laat een half uurtje marineren.

Snijd de groente klein en wok die in de rest van de olie, breng op smaak met zout en peper en zet apart.

Meng de maïzena met een eetlepel water.

Doe de sojasaus in een steelpannetje en voeg de rest van de knoflook, gembersiroop en de sesamolie toe. Alleen verwarmen, NIET koken, verbrandt snel.

Proef op: Heet, zoet, zout en voeg naar smaak toe. Het mag best pittig zijn. Als je tevreden bent de maïzena erbij en flink roeren. De saus zal indikken en is dan klaar. Eventueel verdunnen met een beetje gekookt water.

Biefstuk bakken.

Bak de biefstuk of hoog vuur in dezelfde wok. Je kunt hem ook heel laten en later in reepjes snijden, dan is rare iets beter te doen. De reepjes moeten in elk geval niet te lang gebakken worden.

Lekker met witte rijst of noedels.

Drapeer de drie elementen op een bord, decoreer met fijngesneden sla ui en geef extra saus er los bij.

EET SMAKELIJK!