Het gekke is als ik bij mijn broer in de ijssalon een ijsje haal zal ik nooit banaan kiezen, maar dit recept voor bananenijs maken is zowel eenvoudig als geniaal en super lekker.

Het is een mooie manier om je overrijpe bananen mee op te maken. Ook zonder ijsmachine lukt het, maar dan wordt het eindresultaat wel minder luchtig.

zelf bananenijs maken

Benodigdheden bananenijs:

  • 3 overrijpe bananen
  • 500 ml volle melk (of half slagroom half melk)
  • 100 gram suiker
  • Sap van 1 citroen

Werkwijze:

Gooi alle ingrediënten in de foodprocessor of blender en mix.

Proef!

De ene citroen is de andere niet en niet alle bananen zijn even zwaar. De mix wordt natuurlijk koud en dus moet hij op dit moment iets te zoet smaken.

Doe hem over in een schenkkan en sluit goed af. Een nacht in de koelkast is een goed idee, dan trekt de smaak er goed in.

Dit kun je mooi van te voren maken als de een etentje hebt. Geen stress.

Als je het in de vriezer zet giet je het een paar uur voordat je het nodig hebt in een lage bak, ieder half uur even doorroeren met een vork.

Bananenijs maken met een ijsmachine.

Maar dan een ijsmachine: doe jezelf die cadeau, kost niet veel. (Bij Bol bv.)

Giet de koude mix uit de koelkast in de dubbelwandige bak.

Let op, eerst de machine aanzetten ander koekt de mix door de kou direct aan de zijkant en breekt je schoep.

Dit kan een half uur voordat je aan het dessert toe bent. Het zal verdubbelen in hoeveelheid, je weet niet wat je ziet… En proeft.

Kan ook eerder waarna je de bak weer terug in de vriezer zet. Dan wordt het wel harder uiteraard.

Zo uit de machine is hemels.

Heel lekker met brownie en rood fruit.

Maar ook met tropisch fruit als mango en passiefruit, bestrooid met kokos en overgoten met een beetje likeur 43

Of wat dacht je van met een pannenkoekje en blauwe bessen met ahornsiroop. Dan zou je het zelfs als ontbijt kunnen nemen.

Pure vreugde!

Probeer het maar en:

EET SMAKELIJK!