Griekse Dolmades
Dolmades zijn met rijst gevulde wijnbladeren, een klassieker uit de Griekse en Turkse keuken. Een heerlijke mediterraan gerecht en niet moeilijk om zelf te maken!
Benodigdheden Dolmades voor 8-10 personen:
- 1 pot druivenbladeren (Turkse supermarkt)
- 300 gram arborio of carneroli rijst
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- tl kaneel
- tl bonenkruid
- 100 gr pijnboompitten
- 100 gr rozijnen
- Bos munt en een bos dille
- 2 citroenen
Werkwijze:
Laat de bladeren vooraf weken in kokend water. Neem 5 bladeren per persoon.
Rijst met alle ingrediënten behalve groene kruiden en citroenrasp van tevoren maken net als risotto.
Kruiden heel fijn snijden.
Citroenen raspen en dan in partjes snijden.
Toevoegen aan de afgekoelde basisrijst. Proeven op smaak.
Een goeie eetlepel rijst op ieder blad
Bladeren van achteruit stevig dichtvouwen.
Dicht tegen elkaar aan in de slow cooker in een laagje groentebouillon met citroensap en olie een uurtje laten pruttelen.
Dan uit zetten, mag lauw gegeten worden.
Rest van de rijst erbij serveren met partjes citroen en Aoli.
Eet smakelijk!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!