calamares met aoli

Calamares met aoli

Calamares met aoli is een traditioneel mediterraans gerecht, gemaakt van inktvisringen. Door het heerlijke knapperige laagje beslag om de inktvis, is het ook een zeer populair gerecht bij kinderen.

Benodigdheden calamares met aoli:

1 zak calamares bevroren liefst ongepaneerd. Of zelfs vers van de visboer.

Voor de aoli:

250 ml mayonaise

250 ml volvette Griekse yoghurt

2 tenen knoflook of een halve solo

Zout en peper naar smaak.

Werkwijze:

Paneren als schnitzel, liefst met panko.

Beide kanten kort bakken in zonnebloemolie op 180 gr.

Voor aoli alle ingrediënten mengen, liefst een dag van tevoren, wordt namelijk alleen maar lekkerder.

 

Nb. Aoli is ook heel lekker bij de Loukanika

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *