Loukanika Griekse worstjes
Over het algemeen wordt Loukanika gemaakt van varkensvlees of lamsvlees, maar het is ook afhankelijk van wat voor vlees er beschikbaar is in Griekenland. Recepten van de worst verschillen door de familie en regio die de Loukanika maken.
Benodigdheden: (ongeveer 40 worstjes)
- 1 kg h.o.h. gehakt
- 1 el kaneel,
- 1 el bonenkruid en 1 el knoflookpoeder
- 1 el Zout
- 1 tl gemalen peper
- 1 el Verse of gedroogde tijm
- 60 cc rode wijn
- Rasp van 2 sinaasappels
Werkwijze Loukanika worstjes:
Gehakt dag van tevoren mengen met alle ingrediënten
Kleine worstjes van maken, aanbraden in een koekenpan dan laag zetten en nog ongeveer 15 min. laten pruttelen.
Lekker met Aoli
NB. Dit gehakt kan ook dienen als basis voor de moussaka.
Trackbacks & Pingbacks
[…] 1 x gehaktrecept Loukanika […]
[…] Nb. Aoli is ook heel lekker bij de Loukanika […]
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!