carrotcake worteltjestaart

Carrotcake oftewel in goed Nederlands: Worteltjestaart

De basis van dit carrotcake recept vond ik ooit op internet. Het glazuur is optioneel, uiteraard. Super zoet, maar wel lekker. Zonder is ie een stuk gezonder, want 400 gr! groente.

Benodigdheden carrotcake:

5 eieren

300 ml zonnebloemolie

250 gr lichtbruine basterdsuiker

300 gr bloem

400 geraspte wortel

1 kl baking soda

1 el speculaaskruiden of kaneel

2 tl vanille extract

125 gr gehakte noten

 

Frosting oftewel in goed Nederlands: glazuur

400 gr roomkaas

100 gr zachte roomboter

150 gr poedersuiker

 

Werkwijze:

Het recept is gaarne vergevend, zoals ik dat altijd noem. Mik alles in een kom en mixen met een lepel.

Giet het beslag in een rechthoekige vorm van ongeveer 20-30 cm

Bak in een voorverwarmde oven op 160 gr. 50-60 minuten.

De cake moet nog enigszins terugveren als je erop duwt.

Niet te lang bakken da’s jammer.

Doordat er geen boter gebruikt wordt blijft de taart lang smeuïg.

 

Eet smakelijk!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *