recept olijfbrood

Recept Olijfbrood

Voor brood gaan we altijd snel naar de bakker. Toch is zelfgemaakte brood én makkelijk én veel lekkerder! Zoals dit heerlijke recept voor olijfbrood. Lekker als bijgerecht of bij de borrel.

Benodigdheden Olijfbrood:

  • 900 gr. (volkoren) bloem
  • 5 dl warm water
  • 1 zakje gist
  • 3 el olijfolie
  • 1 el sesamzaad
  • 1 tl zout
  • 1 tl oregano
  • 200 gr kalamata olijven zonder pit

Werkwijze:

Meng alle ingrediënten behalve het sesamzaad en de olijven met deeghaken.

Kneed het vervolgens 10 min.

Laat 1 uur rijzen met natte doek over de kom.

Kneed het even door met de olijven en verdeel in tweeën.

Leg beide bollen op een plaat met bakpapier en onder de doek 30 min. te rusten.

Verwarm de oven voor op 220 gr.

Bestrijk de bollen met olijfolie en bestrooi met sesamzaad en kerf ze in met een scherp mes.

Bak 10 min. verlaag dan de temperatuur naar 190 gr. en bak nog ong. 25 min.

Het brood is gaar als het aan de onderkant hol klinkt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *