sinaasappel polenta cake

Sinaasappel polenta cake

Dit sinaasappel polenta cake recept is gebaseerd op een recept uit een oude foodies, maar ik heb er natuurlijk op z’n Ella’s een eigen draai aan gegeven.

Benodigdheden Sinaasappel Polenta Cake:

2  schoongewreven (bloed)sinaasappels in dunne schijven

100 gr ruwe rietsuiker

 

Beslag:

200 ml niet te dure olijfolie

200 gr suiker

250 gr ricotta

Rasp en sap van 2 sinaasappels

Rasp en sap van 1 citroen

4 eieren

150 gr polenta

100 gr bloem

1 zakje bakpoeder of een el bicarbonaat

Snuf zout

 

Werkwijze:

 Verwarm de oven op 150 gr.

Laat de suiker in een pannetje karamelliseren met een eetlepel water. Bekleed een bakvorm van ongeveer 20 cm met bakpapier. Leg de schijven (niet de kontjes) sinaasappel in een mooie cirkel. Giet de karamel er over.

Meng eerst de natte en dan de droge delen.

Giet het beslag over de sinaasappels.

Bak de cake in 40-50 min. Tot hij net stevig aanvoelt. Niet te ver dus.

Snijd de zijkanten los als hij afgekoeld is en stort hem voorzichtig op een mooie schaal.

 

Dankzij de olie blijft deze cake lang smeuïg.

Bloedsinaasappels is natuurlijk het mooist, maar met gewone kan het ook. (zie foto)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.