merenguerol a la Ottolenghi

Merenguerol a la Ottolenghi

De laatste tijd ben ik min of meer gegrepen door de recepten van Ottolenghi. Zo puur en zo vol smaak.

Deze merenguerol maakte ik met kerst. Niet moeilijk, superlekker en indrukwekkend.

Benodigdheden merenguerol:

  • 4 eiwitten
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 1 tl maizena

 Voor de vulling:

  • 500 ml slagroom gezoet
  • 200 gram fruit naar keuze. (Ik deed frambozen)
  • 50 gram geschaafde amandelen
  • poedersuiker voor deco

Werkwijze merenguerol:

Verwarm de oven voor op 160 gr.

Klop de eiwitten en voeg lepel voor lepel de suiker toe. Blijf kloppen tot de korrels zijn verdwenen. (voel tussen de vingertoppen.) Klop op het laatste vanille, azijn en maïzena erdoor.

Spreid uit over de bakplaat die bekleed is met bakpapier. Bestrooi met de amandelen en bak in 30 min. Gaar en goudbruin.

Nu komt het kunstje:

Draai met andere bakplaat of rooster ook weer met bakpapier bekleed voorzichtig om en laat helemaal afkoelen.

Klop de slagroom.

Verwijder voorzichtig het bakpapier. Besmeer royaal met slagroom en bestrooi met fruit, bewaar een klein beetje room en fruit voor deco.

Rol met behulp van het bakpapier voorzichtig op. Zorg dat de naad onder zit.

Versier met een laatste beetje room, fruit en evt. poedersuiker.

 

Je maakt hiermee zeker indruk. Wel machtig dus zorg voor een niet te zwaar hoofdgerecht.

Of maak het gewoon voor je party, hij is er feestelijk genoeg voor.

 

Eet smakelijk!

Tot ziens bij één van onze kookworkshops!

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *