Dit recept is gebaseerd op het traditionele Italiaanse recept voor Torte di limone van Gennaro Contaldo, de oude vriend van Jamie Oliver. Ik heb hem iets minder zoet gemaakt waardoor het frisse van de citroen nog beter naar boven komt.

Torte di limone di Ella

Benodigdheden Torte di limone : 

  • 1 gekookte citroen
  • 200 ml milde olijfolie
  • 4 eieren
  • 200 gr witte basterdsuiker
  • 200 gr amandelmeel
  • 50 gr fijne polenta
  • Zout
  • Rasp van 1 citroen

Werkwijze:

Kook de citroen ongeveer 15 min. op half hoog vuur. Hij moet zacht zijn als je er met een mesje in prikt. Laat hem een beetje afkoelen en hak dan fijn in de hakmolen of foodprocessor.

Klopt de olie en de eieren met de hand. Dit is geen beslag dat ernstig luchtig geklopt hoeft te worden, kind kan de was doen.

Spatel de rest van de ingrediënten er door.

Verwarm de oven voor op 160 gr.

Doe de mix in een springvorm van 20 cm of in een muffinvorm voor kleine cakejes.

Afhankelijk van je keuze ongeveer 30-45 min. bakken.

De cake moet ferm aanvoelen, maar nog iets terugveren.

Als hij afgekoeld is met de citroenrasp bestrooien.

Lekkere frisse cake voor de zomer.

Blijft lang smeuïg vanwege de olie.

Eet smakelijk!