Ella’s Rabarber Chutney
Dit is het recept van de heerlijke rabarber chutney, klik voor de video op Youtube.
Benodigdheden rabarber chutney:
- 1 kg rabarber
- 2 uien
- Rode peper zonder zaadjes
- 4 cm gember
- 150 gr. rozijnen of gedroogde cranberries
- Kl korianderzaad
- Kl mosterdzaad
- 150 ml appelazijn
- 150 ml water
- 100 gr bruine suiker
- Zout en peper naar smaak
Werkwijze:
Snijd de rabarber in stukjes van 2 cm
Snijd de uien klein en de rode peper en gember zeer klein.
Vijzel de specerijen en rooster ze even in de droge pan op laag vuur.
Voeg alles toe en breng voorzichtig aan de kook. Laat 15-20 min. pruttelen.
De rabarber hoeft niet helemaal uit elkaar te vallen, maar moet wel gaar zijn.
Proef of je meer zoet, zout of zuur wilt.
Houd daarbij wel in gedachten dat warm heftiger smaakt dan koud.
Ontsmet 4 jampotten met kokend water. (Ook de deksels overgieten!)
Vul de potten en zet ze op de kop om af te koelen.
Maanden houdbaar, na opening enkele weken in de koelkast.
Idee:
Lekker bij de borrelplank, maar ook op cake of taart.
Je kunt kiezen voor andere specerijen bv.: Karwijzaad, kardemom, steranijs.
Een heel leuk origineel kadootje als je ergens gaat eten of borrelen.
Succes en proost!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!