Benodigdheden voor 12 stuks hartige muffins:

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 200 ml volle melk
  • 100 ml milde olijfolie
  • 2 eieren
  • Zout en peper naar smaak
hartige muffins

Dan voor de vulling geef ik wat ideeën, maar je kunt het zo gek niet bedenken of het kan er in. Ongeveer 1 el per muffin en niet te nat.

Sowieso een heel goed idee om kaas bovenop te doen, dat gaat zo lekker smelten.

Bv. Geitenkaas, gorgonzola, gruyère of gewoon Hollandse boerenkaas.

En wat dacht je van:

Zongedroogde tomaat, olijven, kappertjes, uitgebakken spek, ham, gerookte zalm, truffeltapenade, sla ui, ui compote, walnoten, pistache noten, zonnebloempitten.

En fijn wat kruiden: Italiaans, Provençaals, leef je uit.

Oven op 180 graden

Bakken ong. 15 min. Niet te lang! Gaar is oké.

Lekker borrelhapje, of bij de soep als voorgerecht.

Eet smakelijk!