slagroomtaart

Recept Slagroomtaart

Deze slagroomtaart is geschikt voor 8 – 10 personen en heel erg lekker. Maak hem snel en eenvoudig via dit recept en je hebt een geweldige mogelijkheid om je gasten te verwennen.

Benodigdheden slagroomtaart:

6 eieren

150 gr. zelfrijzend bakmeel

150 gr. suiker

25 gr. maïzena

Snufje zout

500 ml gezoete slagroom

Frambozen of andere jam

200 gram geschaafde amandelen (of andere noten of hagelslag)

Fruit en andere decoratie naar keuze

Werkwijze:

Klop de eieren en de suiker lang luchtig met de mixer.

Spatel de bloem en de maïzena en het zout er voorzichtig doorheen om zo min mogelijk lucht te verliezen.

Stort het in een ingevette springvorm van 22-24 cm

Bak in een voorverwarmde oven op 180 gr. ong. 30 min. tot hij middelbruin is en zacht terugveert.

Laat helemaal afkoelen.

Snijd voorzichtig in drie gelijke delen.

Klop de slagroom goed stijf, maar niet tot boter.

Meng een klein deel van de slagroom met de jam.

Bestrijk de tussenlagen

Spatel slagroom langs zijkant en bovenkant van de taart

Bekleed de zijkant met de amandelen

Doe de rest van de slagroom in een spuitzak en spuit rozetten naar wens

Versier naar wens.

 

Lekker vers opeten!

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *