Recept Slagroomtaart
Deze slagroomtaart is geschikt voor 8 – 10 personen en heel erg lekker. Maak hem snel en eenvoudig via dit recept en je hebt een geweldige mogelijkheid om je gasten te verwennen.
Benodigdheden slagroomtaart:
6 eieren
150 gr. zelfrijzend bakmeel
150 gr. suiker
25 gr. maïzena
Snufje zout
500 ml gezoete slagroom
Frambozen of andere jam
200 gram geschaafde amandelen (of andere noten of hagelslag)
Fruit en andere decoratie naar keuze
Werkwijze:
Klop de eieren en de suiker lang luchtig met de mixer.
Spatel de bloem en de maïzena en het zout er voorzichtig doorheen om zo min mogelijk lucht te verliezen.
Stort het in een ingevette springvorm van 22-24 cm
Bak in een voorverwarmde oven op 180 gr. ong. 30 min. tot hij middelbruin is en zacht terugveert.
Laat helemaal afkoelen.
Snijd voorzichtig in drie gelijke delen.
Klop de slagroom goed stijf, maar niet tot boter.
Meng een klein deel van de slagroom met de jam.
Bestrijk de tussenlagen
Spatel slagroom langs zijkant en bovenkant van de taart
Bekleed de zijkant met de amandelen
Doe de rest van de slagroom in een spuitzak en spuit rozetten naar wens
Versier naar wens.
Lekker vers opeten!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!