Spinazie pannenkoek, lekker gezond

Een van de dingen die we maken tijdens de kookworkshop partyhappen is de spinazie pannenkoek.

Benodigdheden voor spinazie pannenkoek:

200 gr verse spinazie

300 gr bloem

500 ml melk

3 eieren

Zout en peper

Werkwijze:

Simpel als wat, alles mengen met de staafmixer en bakken maar.

Soms heb je iets meer bloem nodig, want spinazie bevat niet altijd evenveel vocht. Beslag moet een beetje op vla lijken. Laat het gerust even rijpen, half uurtje of zo.

Ik doe graag drie kleintjes in de pan, maar een grote kan natuurlijk ook.

Begin met olie en voeg dan ene klein klontje boter toe voor de smaak.

De spinazie proef je niet, maar krijg je wel binnen J

Het is vooral de prachtige groene kleur die dit gerecht zo attractief maakt. Niet te hard bakken dus, ze hoeven niet bruin te worden, alleen gaar.

Beleggen met bv.:

Gerookte zalm, zoetzure radijs en mierikswortelsaus

Uitgebakken katenspek en feta

Geroosterde groente en avocado

You name it, als het er maar mooi uitziet.

Geniet van deze spinazie pannenkoek.

Eet smakelijk!