In principe kun je de meeste groenten die een beetje dreigen te verleppen zoetzuur maken. Niet alleen voorkom je dan dat je ze weg moet gooien, je krijgt een totaal andere smaaksensatie.

Radijsjes.

Het mooiste voorbeeld is wel radijsjes. Ze kunnen soms een beetje slof en rimpelig worden. Snijd ze in plakjes of blokjes, doe ze in het zuur en ze worden in 1 nacht prachtig egaal roze! De eerste keer dat ik dat zag vond ik het een wonder.

Perfecte decoratie!

Hoe doe je dat?

Zoetzure Radijsjes

Het belangrijkste is zoals de titel al doet vermoeden: Het zuur en het zoet.

Azijn, alle soorten kunnen. De smaak zal wel beïnvloed worden, dus een fijne azijn is wel aangenaam.

Suiker: Toch de beste zoetmaker, al is het ongezond. Honing werkt niet goed en suikervervangers beginnen zo te schuimen, daar krijg ik altijd een scheikundeproef gevoel van.

De meeste suiker eet je niet op, dus voorruit maar.

Dus: snijd de groente.

Zet ze onder de azijn. Twee delen azijn op 1 deel suiker, ongeveer.

Zout, peper en eventueel een kruid of specerij zoals kardemompeulen, kruidnagels, steranijs of komijnzaad.

Kind kan de was doen.

Bakje goed afsluiten en minimaal 1 nacht in de koelkast.

Blijft weken goed.

Ideaal om van alles mee op te leuken dat wel een zoetzuurtje kan gebruiken.

Enjoy!