Carrotcake oftewel in goed Nederlands: Worteltjestaart
De basis van dit carrotcake recept vond ik ooit op internet. Het glazuur is optioneel, uiteraard. Super zoet, maar wel lekker. Zonder is ie een stuk gezonder, want 400 gr! groente.
Benodigdheden carrotcake:
5 eieren
300 ml zonnebloemolie
250 gr lichtbruine basterdsuiker
300 gr bloem
400 geraspte wortel
1 kl baking soda
1 el speculaaskruiden of kaneel
2 tl vanille extract
125 gr gehakte noten
Frosting oftewel in goed Nederlands: glazuur
400 gr roomkaas
100 gr zachte roomboter
150 gr poedersuiker
Werkwijze:
Het recept is gaarne vergevend, zoals ik dat altijd noem. Mik alles in een kom en mixen met een lepel.
Giet het beslag in een rechthoekige vorm van ongeveer 20-30 cm
Bak in een voorverwarmde oven op 160 gr. 50-60 minuten.
De cake moet nog enigszins terugveren als je erop duwt.
Niet te lang bakken da’s jammer.
Doordat er geen boter gebruikt wordt blijft de taart lang smeuïg.
Eet smakelijk!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!