Griekenland recept Tartes Karidion
Maak zelf deze heerlijke Griekse Tartes Karidion.
Grieks nagerecht taartje met walnoten en Grieks yoghurt, lekker fris en gelukkig niet zo zoet als baklava.
Benodigdheden: (voor 10 taartjes)
- rol vellen filodeeg (Turkse supermarkt)
- 200 ml Griekse yoghurt vol vet
- 300 ml slagroom gezoet
- snufje kaneel of kardemom
- 3 ei dooiers
- 200 gr walnoten
- 100 ml honing
- Pakje roomboter gezouten
- Poedersuiker
Werkwijze:
Meng alle ingrediënten behalve de boter door elkaar in een grote kom. Hou een beetje walnoten achter voor deco.
Beboter de vormpjes.
Snijd de vellen voorzichtig in vierkantjes die de vormpjes ruim kunnen bedekken.
Smeer ieder vierkant in met gesmolten roomboter.
Leg er vier voorzichtig kris kras in de vorm met de boterkant naar beneden.
Druk ze iets naar beneden en vul met het mengsel.
Decoreer met walnoten.
Bak in 20-30 minuten gaar op 180 gr
Laat afkoelen en haal voorzichtig uit de vorm, Filodeeg is heel kwetsbaar.
Bestrooi met poedersuiker.
Alternatief:
Als je wilt kun je een smaakje toevoegen aan de vulling bv. Kardemom of kaneel, maar ook rozenwater of oranjebloesemwater wordt wel gedaan in de Griekse keuken.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!