Spinazie pannenkoek, lekker gezond
merenguerol a la Ottolenghi

Merenguerol a la Ottolenghi

De laatste tijd ben ik min of meer gegrepen door de recepten van Ottolenghi. Zo puur en zo vol smaak. Deze merenguerol maakte ik met kerst. Niet moeilijk, superlekker en indrukwekkend. Benodigdheden merenguerol: 4 eiwitten 250 gram…
sinaasappel polenta cake

Sinaasappel polenta cake

Dit sinaasappel polenta cake recept is gebaseerd op een recept uit een oude foodies, maar ik heb er natuurlijk op z’n Ella’s een eigen draai aan gegeven. Benodigdheden Sinaasappel Polenta Cake: 2  schoongewreven (bloed)sinaasappels in…
recept olijfbrood

Recept Olijfbrood

Voor brood gaan we altijd snel naar de bakker. Toch is zelfgemaakte brood én makkelijk én veel lekkerder! Zoals dit heerlijke recept voor olijfbrood. Lekker als bijgerecht of bij de borrel. Benodigdheden Olijfbrood: 900 gr. (volkoren)…
recept moussaka

Griekse Moussaka Recept

Deze traditionele Moussaka ovenschotel uit de Griekse keuken is opgebouwd uit lagen gegrilde aubergine en een kruidige gehaktsaus. En om het af te maken een een heerlijke zelfgemaakte bechamelsaus. Het woord moussaka is overigens Arabisch en…
Griekse tartes karidion

Griekenland recept Tartes Karidion

Maak zelf deze heerlijke Griekse Tartes Karidion. Grieks nagerecht taartje met walnoten en Grieks yoghurt, lekker fris en gelukkig niet zo zoet als baklava. Benodigdheden:  (voor 10 taartjes)   rol vellen filodeeg (Turkse supermarkt) …
Tzatziki maken

Tzatziki maken

Tzatziki maken is heel gemakkelijk zelf te doen. Benodigdheden voor Tzatziki: 2 komkommers 1 emmer Griekse yoghurt volvet 4 tenen knoflook of een solo Zout, peper en een hele goede olijfolie Werkwijze: Rasp de komkommer en knijp…
calamares met aoli

Calamares met aoli

Calamares met aoli is een traditioneel mediterraans gerecht, gemaakt van inktvisringen. Door het heerlijke knapperige laagje beslag om de inktvis, is het ook een zeer populair gerecht bij kinderen. Benodigdheden calamares met aoli: 1 zak calamares…
Griekse dolmades

Griekse Dolmades

Dolmades zijn met rijst gevulde wijnbladeren, een klassieker uit de Griekse en Turkse keuken. Een heerlijke mediterraan gerecht en niet moeilijk om zelf te maken! Benodigdheden Dolmades voor 8-10 personen: 1 pot druivenbladeren (Turkse…
loukanika worstjes grieks

Loukanika Griekse worstjes

Over het algemeen wordt Loukanika gemaakt van varkensvlees of lamsvlees, maar het is ook afhankelijk van wat voor vlees er beschikbaar is in Griekenland. Recepten van de worst verschillen door de familie en regio die de Loukanika maken. Benodigdheden:…
carrotcake worteltjestaart

Carrotcake oftewel in goed Nederlands: Worteltjestaart

De basis van dit carrotcake recept vond ik ooit op internet. Het glazuur is optioneel, uiteraard. Super zoet, maar wel lekker. Zonder is ie een stuk gezonder, want 400 gr! groente. Benodigdheden carrotcake: 5 eieren 300 ml zonnebloemolie 250…
adriano

Review Restaurant Adriano Heveadorp.

We hadden wat te vieren, want de moeder werd 80. Op naar Heveadorp waar Restaurant Adriano zich bevindt: een echte Italiaan, geen pizzaboer. Normaal gesproken staat men hier in de rij, we waren al eens tevergeefs langs gekomen. Maar in 2021…