ossenstal epe

Recensie De Ossenstal Epe

Op een mooie najaarsdag Wij, de moeder, de vader en ik, waren hier in september, zo aan het einde van die rare zomer van 2020. Besmettingen waren tot een minimum gedaald, maar op sommige plekken werd nog streng gehandhaafd. Zo ook bij ‘De…
chipolata pudding cees holtkamp

Chipolata Pudding (Naar een recept van Cees Holtkamp)

Chipolata pudding is een heerlijk retro toetje dat alles heeft wat je wilt als afsluiter van een mooi diner. Het is niet moeilijk te maken, iedereen vindt het lekker en je maakt er een geweldige entree mee. Als er kinderen van moeten eten…
sashimi

Tonijn sashimi met koriandermayo

Met sashimi kwaliteit bedoelt men: Super, super vers. Eigenlijk zou vis naar mijn smaak altijd heel vers moeten zijn, maar voor dit recept koop je beter geen tonijn in de supermarkt, want dat is 9 van de 10 keer dus niet zo vers. Op naar de…
boeuf stroganoff
,

Boeuf Stroganoff a la omi

Herkomst recept Boeuf Stroganoff: Eerst even een korte introductie. Mijn vader opende begin jaren 80 een bonbonshop in de drieharingstraat, hartje Utrecht. Het kleine winkeltje waar mijn moeder dagelijks vertoefde werd niet het succes waar…
kruidkoek

Ella Marjon’s kruidkoek

Kruidkoek met appel, mmmm. Benodigdheden: 300 gr bloem 1 kl bicarbonaat 125 gr donkerbruine basterdsuiker 125 gr lichtbruine basterdsuiker 2 el speculaaskruiden Snuf zout 300 gr appelmoes 100 ml zonnebloemolie 2 eieren Werkwijze: Alles…
cheesecake

Cheesecake recept

Bij deze naturel cheesecake lik je je vingers bij af. Benodigdheden Cheesecake recept: 400 gr roomkaas 400 gr Griekse yoghurt (10%) 6 blaadjes gelatine 180 gr suiker, honing of Stevia Bodem: 15 (digestive) koekjes 125 gr. zoute…
stoofvlees

Stoofvlees a la Grace

Stoofvlees a la Grace is het makkelijkste stoofgerecht. Benodigdheden: 1kg runderlappen (sukade of mager) 1 pond tomaten 1 pond uien 500 ml ketjap manis 1 tl komijn 1tl kruidnagel 1 tl gemberpoeder 1 el bloem Zout…
pavlova

Pavlova a la Ella

Lekker? Pavlova a la Ella, das pas lekker! Benodigdheden: 3 eiwitten van medium eieren 250 gr. witte basterdsuiker 1 tl maizena 1 tl witte wijn azijn   Werkwijze Pavolva a la Ella: Verwarm je oven voor op 150 gr. Zorg…
knolselderij pastinaak soep

Knolselderij Pastinaak soep met walnootpesto

Wil je een lekkere soep op tafel zetten? Probeer deze knolselderij pastinaak soep met walnootpesto. Benodigdheden: 1 knolselderij ong. 500 gr. 3 forse pastinaken ong. 500 gr. 4 groentebouillon blokjes 250 gr crème fraiche 100…
Zomertiramisu

Zomertiramisu Ella Marjons Kitchen

Het warme weer vraagt om een speciale zomertiramisu. Benodigdheden zomertiramisu: 500 gr mascarpone 3 eidooiers 3 el suiker Een pak lange vingers 200 ml Limoncello 100 ml citroensap 500 ml gezoete slagroom 250 gr rode…
hele bloemkool met risotto

Hele bloemkool in risotto met eekhoorntjesbrood en truffel.

Zo maak je van een hele bloemkool een heerlijke maaltijd. Benodigdheden recept: 1 hele bloemkool 200 gr arborio rijst 1 ui 2 tenen knoflook 300 gram (wilde) paddenstoelen Halve fles witte wijn 2 el kappertjes 2 el…
No waste enchiladas

No Waste Enchiladas

Maak iets lekkers van je restjes. No waste enchiladas. Benodigdheden 8 pannenkoeken (of tortilla’s) 200 gr. Geraspte kaas (bv. restjes) Restjes groente Restjes vleeswaren Pesto Werkwijze No Bake Enchiladas: Vet een ovenschaal…